Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τα τέσσερα ανέκδοτα μυθιστορήματά μου, είναι κατά σειράν τα εξής:

1ον. ‘’Ο ΧΡΥΣΕΛΑΦΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΣ’’, είναι ένα μυθιστόρημα Ε.Φ. που αναφέρεται στην ιστορία μιας μικρής συντροφιάς νέων ανθρώπων, που κατορθώνουν να κατασκευάσουν μια μηχανή που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Με γνώμονα την αγάπη τους για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αρχίζουν τα ταξίδια στην αρχαία Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ολυμπία, την Αθήνα, τη Δωδώνη και τους Δελφούς. Παρακολουθούν ζωντανά κάποιους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας και συμμετέχουν άθελά τους σε κάποια ιστορικά περιστατικά, ενώ τους δίνεται και η ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι, η ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία, διαφέρει σε πολλά σημεία από την πραγματική. Το όλο εγχείρημά μου δεν αποσκοπεί στο ξαναγράψιμο της ιστορίας. Φιλοδοξία μου είναι να μεταδώσω στους νέους, μέσα από μια ευχάριστη ιστορία, την αγάπη μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ρίχνοντας ταυτόχρονα μέσα τους και τον σπόρο της αμφιβολίας για την δήθεν αυθεντικότητα ορισμένων γεγονότων, τα οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουν παραποιηθεί.

2ον. ‘’Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΡΟΜΒΟΣ’’, αφορά στην ιστορία μιας μελλοντικής ευρωπαϊκής κοινωνίας, που κυβερνάται από ένα σκληρό, απολυταρχικό καθεστώς, το οποίο έχει επιβάλλει ένα κοινωνικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες έχουν χωριστεί σε τέσσερα δόγματα και υποχρεούνται να επιδεικνύουν με κάποιο σύμβολο το δόγμα στο οποίο ανήκουν. Ο λόγος αυτής της υποχρέωσης είναι καθαρά πρακτικός. Σύμφωνα με τους κανόνες του δογματισμού, οποιοσδήποτε ανήκει σε διαφορετικό δόγμα από τον άλλον, έχει το νόμιμο δικαίωμα να τον δείρει, ακόμα και να τον σκοτώσει, αρκεί η πράξη του αυτή να γίνει με τα χέρια και σε ανοιχτό, δημόσιο χώρο. Η πρακτική αυτή αμφισβητείται από τον ήρωα της ιστορίας μας, ο οποίος αρχίζει έναν ανελέητο αγώνα εναντίον του καθεστώτος. Προσπαθώντας να κατανοήσει τους λόγους που επέβαλαν στους κυβερνώντες να θεσπίσουν ένα τόσο απάνθρωπο και βίαιο σύστημα, μπλέκεται σε πολλές περιπέτειες, ώσπου στο τέλος…

3ον. ‘’ΑΖΩΤΟ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΔΩΡΟΝ’’ είναι ο τίτλος ενός ακόμα μυθιστορήματός μου Ε.Φ., η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται σε κάποιο μακρινό και κατακτημένο από τον άνθρωπο της Γης πλανήτη, ο οποίος επιδρά παράξενα επάνω στους γήινους αποίκους του. Πολλά μυστηριώδη και παράξενα γεγονότα συμβαίνουν επάνω στα χώματά του, με κυριότερο απ’ όλα την παντελή απουσία παιδιών. Και καθώς οι ήρωες της ιστορίας μας προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει, οι ανατροπές έρχονται η μία μετά την άλλη. Δεν πρόκειται για μια ακόμα απλοϊκή ιστορία φαντασίας, αλλά για μια προσπάθεια κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και της υπαρξιακής του αγωνίας.

4ον. ‘’Ο ΝΤΟΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ’’, είναι ένας συνδυασμός σάτιρας και καταγραφής των μεθόδων, όσων ασχολούνται με την τεχνολογία. Μέσα από μια μελλοντολογική ιστορία, προσπαθώ να σατιρίσω την άθλια, σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα και να εμβαθύνω στους χαρακτήρες που μοχθούν για την υλοποίηση νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, τολμώ να επιστήσω την προσοχή προς όλους τους συμμετέχοντες στο χτίσιμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε να κάνουν σωστή χρήση τους, προς αποφυγήν προβλημάτων, όπως είναι μερικά από αυτά που θα διαβάσετε στο βιβλίο.
Έχω γράψει και μια συλλογή διηγημάτων, τα θέματα των οποίων είναι ποικίλα. Πρόκειται για μικρές ιστορίες, αντιπολεμικού, φανταστικού, αστυνομικού, κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολλών ακόμα ζητημάτων.
Στέλιος Αρώνης

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Καλορίζικο το blog!

K.I.Kοτάκης είπε...

Επίπονη, μακρόχρονη και με μεράκι δουλειά, συγχαρητήρια,
χαίρομαι που σας γνώρισα.
Κ.Ι.Κοτάκης