Σελίδες

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ

  •      Ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια μελέτης, έρευνας, πειραμάτων, διορθώσεων και επισκευών, η μηχανή ανίχνευσης του προσδόκιμου ζωής των ζώντων οργανισμών ήταν έτοιμη, ήταν ολοκληρωμένη! Ο Ντρίγκο έτριψε τα χέρια του με ικανοποίηση και άνοιξε τον υπολογιστή του. Θα κοινοποιούσε το επίτευγμά του αυτό στο ευρύ κοινό, ελπίζοντας στα οικονομικά οφέλη από τη χρήση της και, κυρίως, στην παγκόσμια αναγνώριση αυτού του επιστημονικού θαύματος! Για το σωστό συμπέρασμα των ερευνών της πρωτοπόρου μηχανής του δεν  είχε την παραμικρή αμφιβολία. Την είχε δοκιμάσει πολλές φορές στα τετράποδα της οικογένειάς του και τα αποτελέσματα του το είχαν επιβεβαιώσει!     
  • Ο Στίγκο, εκδότης και  αρθρογράφος  της ΟΡΘΗΣ ΛΥΣΗΣ, διάβασε την ανάρτηση του Ντρίγκο και ξεκαρδίστηκε στα γέλια! ''Να δούμε τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από τα παπαγαλάκια του διαδικτύου'', μονολόγησε! ''Θα έχει μεγάλη πλάκα να πάρω μια συνέντευξη από αυτόν τον τύπο και να δω την περίφημη μηχανή του''.    
  • Στο μεταξύ ο Ντρίγκο είχε πιάσει δουλειά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που, μόλις το πληροφορήθηκαν,  έτρεξαν αμέσως στο εργαστήριό του, για να εξεταστούν και να μάθουν πόσον καιρό είχαν ακόμα να ζήσουν! Οι περισσότεροι βέβαια ήταν ηλικιωμένοι, οπότε δεν είχαν και τίποτα να χάσουν! Καταβάλλοντας το μικρό ποσόν των πενήντα ευρώ, τους δινόταν η ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι τους επιφύλασσε το μέλλον!     Σε μία μόλις ημέρα, ο Ντρίγκο είχε εισπράξει πάνω από χίλια ευρώ! Αν αυτό συνεχιζόταν, σε λίγο καιρό θα γινόταν πλούσιος!
  •   Την επόμενη μέρα, πρωί-πρωί, ο Στίγκο έσπευσε να επισκεφτεί τον απατεώνα, τον δήθεν πρωτοπόρο επιστήμονα, στο εργαστήριο του. Μπήκε μέσα και, μόλις αντίκρυσε τον Ντρίγκο, αντί να του πει καλημέρα, άρχισε να τον στολίζει με κοσμητικά επίθετα! Ο Ντρίγκο έπεσε από τα σύννεφα! Αναρωτήθηκε, ποιος ήταν αυτός που του μιλούσε έτσι; 
  •     ''Ποιος είστε εσείς, κύριε;'' τον ρώτησε. ''Γιατί εκφράζεστε έτσι;''
  •      ''Είμαι ο εκδότης της ΟΡΘΗΣ ΛΥΣΗΣ, και ήρθα να μάθω τι ρόλο παίζεις και γιατί κορο'ι'δεύεις τον κόσμο'' του απάντησε ο Στίγκο.
  •     ''Δεν κοροιδεύω κανέναν'', του είπε ο Ντρίγκο, ''και αν θέλετε να σας το αποδείξω, ελάτε να κάνουμε  σε σας το τεστ για το προσδόκιμο της ζωής σας''.
  •     ''Πολύ καλά'', συμφώνησε ο Στίγκο. ''Ας κάνουμε μια επαλήθευση της απάτης σου''.
  •     Κι ενώ ο Ντρίγκο έβαζε σε λειτουργία το μηχάνημα, ο Στίγκο κάθησε μπροστά του και, χαμογελώντας ειρωνικά, περίμενε το αποτέλεσμα. Σε δυο λεπτά η έρευνα είχε τελειώσει. Ο Ντρίγκο πήρε το σημείωμα που είχε εκδόσει αυτόματα η συσκευή, το διάβασε και αμέσως μετά το έδωσε στον Στίγκο.
  •     Εκείνος το πήρε στα χέρια του και, μόλις το διάβασε, ξεκαρδίστηκε στα γέλια. ''Χα,χα,χα, δεν έχω, γράφει, άλλο προσδόκιμο ζωής. Εγώ, ένας νέος και υγιής άνθρωπος, έφτασα στο τέλος της ζωής μου; Καλά το φαντάστηκα εγώ ότι είσαι απατεώνας! Κοροιδεύεις τον κόσμο, για να τα οικονομήσεις, αλλά εγώ θα σε σταματήσω, θα σε ξεσκεπάσω''.
  •     Και, τελειώνοντας την τελευταία του φράση, έβγαλε μέσα από την τσέπη του το κινητό του και ετοιμάστηκε να καλέσει την αστυνομία, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς η σφαίρα από το όπλο του Ντρίγκο τον βρήκε ακριβώς στο στήθος.
  •     ''Ο ανιχνευτής μου σου το  είπε, σε προειδοποίησε'', χαχάνισε ο Ντρίγκο, ''αλλά εσύ  δεν το πίστεψες. Δεν φταίω εγώ λοιπόν για το τραγικό σου τέλος''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: