Σελίδες

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Η ΛΙΜΝΗ

  Ένα πολύ μικρό διήγημα, εμπνευσμένο από τις καιρικές συνθήκες!

   ‘’Φτου να πάρει η οργή, πάλι βρέχει’’, μονολόγησε ο Άλις, καθώς, ανοίγοντας τη συρόμενη μπαλκονόπορτα του δωματίου του, αντίκρισε τις ΄΄καρέκλες΄΄ που έπεφταν από τον ουρανό.
    Αυτή τη φορά η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς. Ήταν η έβδομη συνεχόμενη μέρα αυτού του τόσο εκνευριστικού φαινομένου, και οι επιπτώσεις του είχαν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές. Οι αρμόδιοι κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου, παρόλο που, ο γραφικός εκείνος μετερεωλόγος της τηλεόρασης, το είχε επισημάνει: ‘’Θα αρχίσουν οι βροχές’’, είχε πει ο γελαστός εκείνος άνθρωπος, ‘’και θα διαρκέσουν για πολλές μέρες, γι΄αυτό και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα’’.
    Βγήκε στη βεράντα και κοίταξε κάτω και δεν πίστευε στα μάτια του. Η βροχή έπεφτε καταρρωκτωδώς και ο δρόμος είχε μεταβληθεί σε ποτάμι, κάτι βέβαια που γινόταν συχνά όταν έβρεχε πολύ, αυτό που αντίκρισε όμως τώρα, ξεπερνούσε και την πιο τρελή φαντασία. Πρώτη φορά στη ζωή του είδε δεκάδες αυτοκίνητα να κολυμπούν νωχελικά μέσα στη μεγάλη λίμνη, στην οποία είχε μεταβληθεί η πλατεία της περιοχής τους, λόγω της φύσης του εδάφους της και της θέσης στην οποία βρισκόταν.
    Επέστρεψε στο δωμάτιο, πήρε το τάμπλετ του και ξαναβγήκε έξω, για να βιντεοσκοπήσει το απίθανο εκείνο θέαμα, που όμοιό του δεν θα ξανάβλεπαν οι άνθρωποι του πλανήτη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: