Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ο ΡΙΚΟ, Ο ΛΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΤΙΚΟ

Ένα μικρό απόσπασμα από το ομώνυμο βιβλίο που ξεκίνησα να γράφω τέσσερα χρόνια πριν, με θέμα έναν μελλοντικό, θρησκευτικό πόλεμο του πλανήτη. Δυστυχώς, τα γεγονότα θα με επιβεβαιώσουν!



  Λίγο πριν από μια ακόμα δύση του ηλίου, παρακάμπτοντας ένα μικρό λοφίσκο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα σκουπιδότοπο. Ένας μεγάλος σωρός απορριμμάτων ορθωνόταν στο πλάι του λόφου, και το γεγονός της ύπαρξής του θα τους άφηνε εντελώς αδιάφορους, αν δεν έβλεπαν κάτι που τους κίνησε την περιέργεια.
    Πρώτος το πρόσεξε ο Τίκο: «Τι είναι αυτό εκεί πέρα;» ρώτησε, πιάνοντας το Ρίκο από το χέρι και δείχνοντάς του τα δυο κοράκια που ροκάνιζαν κρέας.
    Πλησίασαν κοντά και, αν ήταν άνθρωποι, θα πάγωναν από το θέαμα που αντίκρισαν. Ο σωρός που νόμιζαν ότι ήταν σκουπίδια, ήταν πτώματα. Ένας μικρός λόφος από ανθρώπινα κορμιά σε πλήρη αποσύνθεση, κείτονταν μπροστά τους, υποχρεώνοντάς τους να σοκαριστούν. Ευτυχώς που δεν διέθεταν την αίσθηση της όσφρησης, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να σταθούν εκεί ούτε λεπτό από τη δυσοσμία.
    Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, αδυνατώντας να αρθρώσουν λέξη. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον όγκο του ολέθρου, είδαν ότι μεταξύ των πτωμάτων βρίσκονταν πολλές γυναίκες και παιδιά, κι ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ήταν λίγο μεγαλύτερος από τα διακόσια. Ένας ολόκληρος οικισμός, ίσως κάποιο χωριό, είχε για κάποιο λόγο εξοντωθεί μαζικά και είχε κυριολεκτικά πεταχτεί στην ερημιά.
    «Και μετά μου λες», ο Ρίκο γύρισε και είπε στον Λίκο, «ότι πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους για τον πολιτισμό τους. Ποιον πολιτισμό; Αυτοί είναι χειρότεροι από τα ζώα. Τα ζώα δεν θα έκαναν ποτέ κάτι παρόμοιο. Το ότι κάποιοι έφτιαξαν εμάς, για δική τους εξυπηρέτηση και μόνο το έκαναν. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που εργάζονται, που μοχθούν για το καλό των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Δυστυχώς αυτοί που προανέφερα είναι μια μειοψηφία. Οι περισσότεροι, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το προνόμιό τους να είναι άνθρωποι και διακατέχονται από μια ηλίθια μισαλλοδοξία. Τα αποτελέσματά της, τα βλέπουμε ακριβώς μπροστά μας».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: