Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΙΟΙ=ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

                        ΑΓΙΟΙ=ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

    Κλείνουν, λέει, δεκατρία νοσοκομεία, ανά την επικράτεια. Ε, και λοιπόν; Πού ακριβώς είναι το πρόβλημα; Εδώ υπάρχουν εκατοντάδες  ασθενείς, οι οποίοι λένε ότι, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες των γιατρών να τους κάνουν καλά, κατέφυγαν στα μοναστήρια, όπου εκεί, ώ του θαύματος, θεραπεύτηκαν εντελώς. Μιλάμε για μαρτυρίες αξιόπιστων ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να πουν ψέματα. Όταν λοιπόν αρρωσταίνουμε, αντί να τρέχουμε στα νοσοκομεία, αφού έτσι κι αλλιώς άχρηστα είναι, θα πηγαίνουμε στις εκκλησίες και στα μοναστήρια και θα προσευχόμαστε στο Θεό, στην Παναγία και σε κάποιους αγίους εξειδικευμένους στη συγκεκριμένη νόσο από την οποίαν πάσχουμε, και θα γινόμαστε αμέσως καλά. Σημειωτέον ότι η μέθοδος αυτή είναι και πιο οικονομική. Θα μας στοιχίζει πολύ λιγότερο. Γιατί λοιπόν θορυβηθήκατε όταν μάθατε ότι σταματούν να λειτουργούν κάποια νοσοκομεία; Τα… νοσηλευτικά ιδρύματα, που λέγονται μοναστήρια, είναι στην απόλυτη διάθεσή σας και οι σεβαστοί πατέρες πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν, με το αζημίωτο βέβαια πάντοτε.
    Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι κακοθελητές που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπευτικής μεθόδου, να δούμε όμως πώς θα συμπεριφερθούν αυτοί, όταν θα έχουν την ατυχία να νοσήσουν και οι ίδιοι. Θα πάνε βέβαια πρώτα στο γιατρό, αλλά μόλις δουν ότι δεν βλέπουν αποτελέσματα, είμαι βέβαιος ότι θα τρέξουν αμέσως να κάνουν προσευχές και τάματα. Τώρα όμως ίσως μου πουν μερικοί: «Μα και ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, ο οποίος μάλιστα είχε και τα μέσα στο μεταφυσικό αυτό σύστημα, πώς και δεν έγινε καλά, αλλά αποδήμησε εις Κύριον;»
    Μην περιμένετε να πάρετε απάντηση από μένα. Αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της θρησκείας. Εξάλλου, όπως λένε και οι ρασοφόροι, ‘’οι βουλές του Κυρίου είναι άγνωστες’’. Πιθανόν να τον ήθελε κοντά Του. Δεν πειράζει όμως. Εσείς κάνετε το ταματάκι σας στον άγιο, κι εκείνος θα φροντίσει να μεσολαβήσει στον Ύψιστο, ώστε να εισακουστεί το αίτημά σας και να γίνετε καλά. Τι να τρέχετε τώρα στα νοσοκομεία και στους γιατρούς; Χαμένος κόπος, χαμένος χρόνος και περιττά έξοδα είναι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: