Σελίδες

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ, προσπαθεί να μπει και στα ελληνικά σπίτια, τα περισσότερα όμως έχουν πόρτες και παράθυρα κλειστά. Ανοίξτε τα διάπλατα, αγαπητοί μου συνάνθρωποι, και θα δείτε ότι όλα θα αλλάξουν στη ζωή σας! Επειδή το εκπαιδευτικό μας σύστημα αγνοεί επιδεικτικά αυτό το μάθημα, (και οι λόγοι είναι γνωστοί), ενημερώστε τα παιδιά σας ότι υπάρχει, εφοδιάστε τα με τα κατάλληλα βιβλία και αφήστε τα βρουν το δρόμο τους. Κι επειδή το ποίμνιο αγνοεί ή δεν θέλει να ακούσει αυτή τη λέξη, ας δούμε πως την ερμηνεύουν τα λεξικά!
ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ-= Πνευματική κίνηση, που απώτερος σκοπός της είναι η απαλλαγή του ανθρώπου από τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, που του έχει κληροδοτήσει ο μεσαίωνας, με τη βοήθεια της λογικής! Διάδοση νέων ιδεών’’.

Να επισημάνω ότι, σε πολλά σπίτια, η βιβλιοθήκη είναι ανύπαρκτη, και σε ορισμένα που υπάρχει, αποτελεί απλώς ένα έπιπλο για την τοποθέτηση επάνω του διακοσμητικών και μπιμπελό! Δεν χρειάζεται βέβαια να σας βεβαιώσω ότι, στα σπίτια αυτά, κατοικούν κυρίως οπαδοί του σκοταδισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: