Σελίδες

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ


1.     ΚΑΙ  ΕΓΕΝΕΤΟ  ΦΩΣ

    Ένας μοναχικός τύπος, ο οποίος περιφερόταν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο απόλυτο χάος, βαρέθηκε κάποια στιγμή την απραξία, την μοναξιά και την αδράνεια, και αποφάσισε να εργαστεί. Έτσι, με το πάνσοφο μυαλό του, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν κόσμο, το Σύμπαν, για να έχει με κάτι να ασχολείται. Μόλις ολοκλήρωσε το έργο του, συνεπαρμένος στο έπακρο από το τέλειο δημιούργημά του και νιώθοντας την επιτακτική ανάγκη της επιβεβαίωσης, έφτιαξε και τον άνθρωπο. Έτσι, στο εξής, θα υπήρχαν έλλογα έμβια όντα στο Σύμπαν του, τα οποία θα τον λάτρευαν και θα τον εξυμνούσαν.
    Σκεπτόμενος όμως καλύτερα το όλο ζήτημα και διαισθανόμενος ότι υπήρχε το ενδεχόμενο κάποιοι να αμφισβητήσουν το εμπνευσμένο έργο του και την παντοδυναμία του, ένιωσε να ενοχλείται. Αποφάσισε λοιπόν να στείλει ένα περιστέρι στα κεφάλια μερικών εκλεκτών, φωτισμένων ανθρώπων που ζούσαν στον πλανήτη Γη, ώστε αυτοί να φροντίσουν να δημιουργήσουν κατ’ εντολήν του ένα είδος τυπολατρείας και να εγκαθιδρύσουν την βασιλεία του.
    Έτσι, οι χαρισματικοί εκείνοι άνθρωποι, ανασκουμπώθηκαν και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Μελέτησαν με προσοχή τις αρχαίες γραφές των Ιουδαίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών της εποχής και έπλασαν μια χαριτωμένη ομολογουμένως ιστοριούλα για κάποιον απόγονο του Δημιουργού, ο οποίος αναστήθηκε από τους νεκρούς. Την εμπλούτισαν και με άλλα πικάντικα και ενδιαφέροντα γεγονότα, ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει ζωή και μετά τον θάνατο κι ότι οι ψυχές των πεθαμένων πηγαίνουν σε δυο διαφορετικά μέρη, αναλόγως των πράξεών τους, και την διέδωσαν στα πέρατα της οικουμένης, καταφέρνοντας να την κάνουν πιστευτή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης.
    Έκτοτε, η ιδέα ότι, όλα στο Σύμπαν, δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός(;), από ένα ανώτερο(;) ον, έχει γίνει πεποίθηση των περισσοτέρων, οι οποίοι δεν τολμούν να την αμφισβητήσουν, εδραιώνοντας έτσι την κοσμική εξουσία των θεωρουμένων αντιπροσώπων του Θεού, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτήν την τυφλή πίστη προς όφελός τους.
    Βέβαια στα εύλογα ερωτήματα του τύπου, ‘’ποιος δημιούργησε τον Δημιουργό;’’, ‘’τι υπήρχε πριν φτιαχτεί ο κόσμος;’’, ‘’πού βρέθηκαν τα υλικά κατασκευής του;’’, ‘’με ποιον ακριβώς τρόπο συνουσιάζεται μια παρθένα με έναν κρίνο;’’ καθώς και σε πολλά ακόμα, η επίσημη εκκλησία αποφεύγει να απαντήσει και μας παραπέμπει στο ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’.

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Νταξ' μωρέ, λεπτομέρειες...

Άμα κάθονται ήσυχα τα πρα, όλα είναι τζετ.

S. Aronis είπε...

Χα,χα,χα, έλα όμως, Κάρολε, που τα πρόβατα έχουν αρχίσει και ξυπνάνε και οι ποιμένες έχουν πέσει σε μεγάλη ανησυχία.